26. sep, 2021

Vem har sagt något om kärlek av Elaf Ali är en personlig historia om hur ett hedersstyrt liv kan se

Sedan kommer Beskrivning

Vem har sagt något om kärlek av Elaf Ali är en personlig historia om hur ett hedersstyrt liv kan se ut i Sverige. Ali berättar om de förhållningsregler och förbud som präglade hennes uppväxt, men det är lika mycket en berättelse om frigörelse och mod. I Du är inte längre min dotter berättar Frida Boisen naket om trauman under uppväxten som satt djupa spår. Övergrepp, missbruk och våld. Det är en resa från tryggheten i förorten till lyxlivets smutsiga misär. Det är en berättelse om att som barn bli sviken och förnekad, men också en historia om oändlig kärlek, viljan att aldrig ge upp och att hitta sin far. Ali och Boisen samtalar om uppväxt och modet att bryta sig fri från sina fäders syn på världen. Programledare: Patrik Lundberg, journalist och författare.

Spårpartner: Storytel.Jag har läst Elaf Alis bok och den är en bra bok som skildrar hedersförtryck av arabiska kvinnor.

LÄS MIN BOK!! Varför händer det mig. En stulen barndom så ser ni vad hedersförtryck gjort med min religiösa bakgrund. Det är dolt i Sverige. Vi är en minoritet, men det förekommer. I England finns det en grupp som jobbar för att hjälpa kvinnor med judisk bakgrund i liknande situationer. Inte i Skandinavien. Det tystas ned. De har gett mig munkavle och skäms över detta så det nämns inte så finns det inte. Tidigare församlingsordförande har varit släkt med den ingifta familjen som jag stämplats från. Min bok har flera nyanser. Jag har skrivit olika kapitel som vävs in i varandra, men är självständiga. Läs om hur jag tvingades gifta mig ortodoxt och vad som blev. Läs hur jag och min son behandlades när jag ville ha skilsmässa. Jag kunde inte ansöka om skilsmässa .Jag behövde en företrädare i Israel för att göra detta för mig. En betrodd man av rabbinatet. Läs hur min lilla son behandlades. Som sagt jag skriver om flera saker. Läs recensionen av Ylva Ödman. Blunda inte.REAGERA!! Församlingsordförande är död.

De andra håller på att dö, men fortfarande är det svårt för mig att läsa från min bok. Det väcker ilska att jag nämner saker som väcker deras dåliga samvete. De som höll med förtryckarna i min egen församling. Kolla filmen Unortodox så fattar ni.Det är ungefär så jag har behandlats fast det är mer strikt i USa än här förståss!! JAg gick på några lektioner på PAIDEA träffar när vi läser vissa tokningar från bibeln och då fanns den nuvarande ansvarige utgivaren för en känd tidning som inte förstod det jag varit med om. Inte de andra heller som har varit eller är gifta inom det konservativa dvs icke ortodoxa sättet i Stockholm. Det är helt två olika inriktningar.

Klart att de inte förstår,men för att de inte varit med om detta så behöver detta inte existera!!!!För övrigt så har PAIDEA sponsrats från pengar som skulle gått till de överlevande. Många av dom som går kurserna har inte den bakgrunden eller har inte föräldrar med den bakgrunden.Därav bristande empati och förståelse. Idag är många blandäktenskap som gör att de distanserat sig från det ursprungliga och tagit avstånd och förnekar allt de själva inte vill ta hänsyn till. Det går att se ett mönter i andra länder ,men inte i deras eget närområde.

Jag skrev till Elaf och tyckte om hennes bok och berättade om min. Självklart fick jag inget svar. Jag är inte en media person som jobbar eller har jobbat i TV/radio eller på känd tidning så jag sponsras inte på samma sätt som de som hela tiden syns. Supporta mig!!!Jag är en ensamstående mamma och andragenerationare till överlevande från koncentrationsläger med en son som har autism. De andra får redan massiva stöd, uppmärksamhet, sändningar, sponsringar, gig,podcasts och olika utnämningar. Jag är så himla trött på att inte få detta som jag kämpat så hårt för !!!!!Kan det bero på den antisemitism som finns i Sverige som aldrig försvann som tystats ned i historiaböckerna? Jag tror det .Också av den massinvandring av islamistiska inslag som Sverige skyddar och värnar om!

Senaste kommentaren

26.06 | 07:19

Om du som pressansvarig, journalist eller bloggare vill beställa ett kostnadsfritt recensionsexemplar, sänd ett e-postmeddelande till press@bod.se och ange följande:
- bokens titel och författarens na

23.06 | 09:53

<a href="https://www.igmguru.com/data-science-bi/power-bi-certification-training/"> power bi certification</a>

23.06 | 09:52

I read your post. It is very informative and helpful to me. I admire the message valuable information you provided in your article.
<a href="https://www.igmguru.com/data-science-bi/power-bi-certificat

Dela den här sidan