9. aug, 2021

Benjamins konst-såhär gick det till att skapa,kommer ut i reviderad form

Jag är mamma till Benjamin som har disintegrativ störning som är en sällsynt form av autism. Vi är visionärer i att sprida kunskaper om praktisk pedagogik som fungerar. Mer information finns på www.piaalife.se. Vi har haft flera konstutställningar. Jag har dansat i flera år och uppträtt samt varit handikapp politiker i flera år. Under 90-talet så visionerade jag om fritidsaktiviteters betydelse för ett bra vuxenliv och coachade flera verksamheter med neuropsykiatriska diagnoser i Stockholms län. Jag har också gjort ett dataprogram för barn med autism som jag testat under min forskning på Lärarhögskolan i specialpedagogik. Sedan år 2018 har jag egna internationella kurser inom autism med min specialpedagogiska metod och CTAA certifierat av internationella komplementära terapeuters organisation. Sedan år 2015 gör Benjamin och jag sagoböcker. Den första boken som Benjamin berättade för mig genom Skype var Snövit och Askungen. Det tog lång tid att få till sagan och jag illustrerade bilderna till Benjamins belåtenhet. Någon illustration av Benjamin kom med. Senare gjorde vi flera sagoböcker under år 2016 till 2020.vi har nu gjort nio sagoböcker på svenska där Benjamin och jag har illustrerat  och han har berättat dom. En är på Engelska. Han lärde sig aldrig att läsa eller skriva så jag skriver ned det han berättar. Det är en omfattande process. Parallellt växer olika verk fram som Benjamin jobbar fram på sin dagliga verksamhet som jag anpassat efter hans intresse och behov under flera år. du kan läsa hur lång tid det tagit och svårigheter vi båda haft genom alla kapitel med bilder och förklaringar. Tyvärr tog man bort keramiken för honom igen år 2020 då man inte hade tillräckligt med utrymme för att ha en egen ugn att bränna keramik enligt föreståndaren på Lilla kulturskolan. Istället fick Benjamin välja andra alternativ. Han skulle ha ställt ut på café 84 med sina tavlor och keramik men det blev endast digitalt med begränsad åtkomst på cafét på grund av  pandemin. Det senaste var på café 84.på grund av pandemin visas den inte offentligt men kolla https://www.facebook.com/media/set/?set=a.237766890952025 Den dagliga verksamheten kommer att flytta igen innan jul ,men det kommer inte finnas någon möjlighet att jobba med keramiken. Jag funderar att själv hjälpa honom vidare genom att jag haft kontakt med en ateljé nära där jag bor och försöka bränna hans verk. Jag funderar också igen att återuppta keramik som en skapande form.

Senaste kommentaren

26.06 | 07:19

Om du som pressansvarig, journalist eller bloggare vill beställa ett kostnadsfritt recensionsexemplar, sänd ett e-postmeddelande till press@bod.se och ange följande:
- bokens titel och författarens na

23.06 | 09:53

<a href="https://www.igmguru.com/data-science-bi/power-bi-certification-training/"> power bi certification</a>

23.06 | 09:52

I read your post. It is very informative and helpful to me. I admire the message valuable information you provided in your article.
<a href="https://www.igmguru.com/data-science-bi/power-bi-certificat

Dela den här sidan