13. jun, 2020

Medicin istället för psykoterapi?

Jag lyssnade på en författare och överläkare i psykiatri som också är psykterapeut på en boklaunchning i torsdags om hur oroad han var för människor som blir beroende av psykofarmaka.Flera av hans patienter har inte kunnat sluta med sina mediciner på över tjugo år och får inte hjälp.Många hade kunnat få mer hjälp av psykoterapi istället för mediciner sa han och att det bör ges i högkostnadsskyddet.Biverkningarna är för stora. Varje år ökar biverkningarna med 1 procent så 20 procent på 20 år.Mest oroar han sig för de unga som ger mediciner mot depressioner och annat.Han jobbar mer som psykoterapeut idag. Jag tänker på min vän som också kommer jobba som pykoterapeut istället efter att tröttnat på att jobba som psykiater. Känner du igen dig? Jag vill gärna ha kontakt med flera psykiater som känner likadant. Allt fler sjukskriver sig i stress och får diagnoser som har psykiska undertoner. En annan författare var riksdagsledamot och klarade inte av pressen med dödshot och började med att dricka och blev beroende av alkohol och droger. Hon dolde det snyggt men blev inlagd på rehabilitering.Idag har hon tillfrisknat och har slutat helt med politiken och målar istället. Jag såg på ganska nära håll en politiker som också drabbades av samma problem när jag var aktiv. Hon fick inte stöd av sina partikamrater utan föll ned i ett djupt hål.Idag har hon kommit tillbaka efter många år. Jag själv slutade av andra skäl. Men med dagens mobbningar och hot så kan jag förstå att många blir beroende av alkohol och droger. Många fritidspolitiker blir också hotade idag och slutar.Vi lever ett samhälle där demokratiseringsprocessen förfaller.

Senaste kommentaren

26.06 | 07:19

Om du som pressansvarig, journalist eller bloggare vill beställa ett kostnadsfritt recensionsexemplar, sänd ett e-postmeddelande till press@bod.se och ange följande:
- bokens titel och författarens na

23.06 | 09:53

<a href="https://www.igmguru.com/data-science-bi/power-bi-certification-training/"> power bi certification</a>

23.06 | 09:52

I read your post. It is very informative and helpful to me. I admire the message valuable information you provided in your article.
<a href="https://www.igmguru.com/data-science-bi/power-bi-certificat

Dela den här sidan