5. mar, 2020

Läsrörelsen ger inte alla möjlighet att lära sig läsa!!!

Jag blir så trött när folk tar åt sig äran av saker som andra initierat. Jag hörde att någon från läsrörelsen säger att hon varit engagerad sedan 70-talet med dyslexi. Föreningen hon hänvisade tills startade 1989. Hon har en son som är ett år äldre än min grabb och fått med alla potentater att tro på detta att bara man är medgörlig och lyssnar på läraren så får man hjälp.Dessutom såg jag vilka föreningar som finansierades med bidrag då jag även satt i landstinget. Så ljug inte damen med långt silvrigt hår.

Hennes son lärde sig att läsa och han ljudade detta. Att han hade en högre funtkion och fick hjälp framgår inte. Jag däremot hade en son som var på en lägre nivå och lärarna var handfallna.Skulle jag gå där och himla med ögonen så hade min son inte lärt sig något.

Jag har inte hittat några bra böcker trots läsrörelsen utan min son och jag har fått göra dom själva. Man motarbetade honom så han fick inte lära sig läsa eller skriva.Han fick inte träfa en logped som hjälpte honom. Kanske beror det på diskriminering då jag har en invandrarbakgrund?

Jag vet inte. Jag kämpade hårt för att barn skulle få lära sig att kommunicera på skolförvaltningen och blev avskedad när jag såg att dessa barn inte hade fritidsaktiviteter. FA ville då bara satsa på skoldelen och av principkäl så avgränsade jag mig.

Sedan har jag inte sett någon som varit ute på teatrar eller andra utställniogar på stan under 90-talet heller då jag initerade detta på Rosenlundsteatern.Peros teater.Sedan kom skolklasser dit och kunde titta på teater.

Jag kämpade för tillgänglighet och motionerade om speciella fritidsaktiviteter och annat.Det höll jag på med 1997 t om december 2006 då jag slutade på grund av antisemitism. Inga andra politiska partier  i staden, stöttade mig.

Sedan efter flera år var fd språkröret intresserad att hoppa på läskunnighet för alla i skolan.Var kommmer detta intresse från? Jo jag hade skrivit i partiprogrammet och varit mycket aktiv,men slutade pga av diskriminering.

Att då höra flera år senare att en annan tar på sig äran med hjälp av andra politker känns inget vidare.Vad gäller bildberättande har jag haft 25 konstutsällningar med min son som jag startade under 1990 talet och han uttrycker sig med bild. Jag tycker det är skrämmande hur man kan förminska på detta sätt i Sverige. Benjamin har haft ca 35 konstutställningar varav 25 med mig och kan inte läsa eller skriva.Räknas inte detta? Han har gjort åtta sagoböcker med mig. Dessutom kan jag säga att man inte diagnosticerad barn med högre begåvningsnivå som asperger, Adhd/add då jag konsultade ute i Huddinge, Täby,Vallentuna,Stockholms kommun från 1995-98.Vad gäller dyslexi så började man se svårigheterna på Sankt Örjans specialenhet 1995.Jag satt där och gjorde min förundersökning om barn och ungdomar med autism. Nej en annan dam ska ta åt sig äran. Fy fan!!! Det är skamligt.Och om det är så bra i skolan så varför är så många hemma? Varför skickar man hem elever från skolan? Jo för man saknar kompetens är mitt svar.Man saknar spetkompetens och annan handledning. Varför ringer man till Polisen när eleverna är stökiga. Jag fick höra att en annan politiker som satt i Skarpnäck fick påringning från Polisen med skrattet i halsen när hennes son med Asperger blivit gripen. Är det kul? Nej. Vi föräldrar bör hålla ihop och få ersättning för alla VAB dagar vi behöver ta för våra barn stora som små.För all tjänstledighet utan ersättning vi behöver ta när de är vuxna och behöver. Vad gäller Mac Donalds och ders sponsring av böcker så är det på grund av en tragedi de själva varit med om. Det är dags att ni stöttar Benjamin och mig nu som gjort så mycket utan ersättning!!!

Senaste kommentaren

26.06 | 07:19

Om du som pressansvarig, journalist eller bloggare vill beställa ett kostnadsfritt recensionsexemplar, sänd ett e-postmeddelande till press@bod.se och ange följande:
- bokens titel och författarens na

23.06 | 09:53

<a href="https://www.igmguru.com/data-science-bi/power-bi-certification-training/"> power bi certification</a>

23.06 | 09:52

I read your post. It is very informative and helpful to me. I admire the message valuable information you provided in your article.
<a href="https://www.igmguru.com/data-science-bi/power-bi-certificat

Dela den här sidan