27. jan, 2020

Minnesdag 27:e januari koncentrationsläger

Idag är det minnesdag 27 januari för de som överlevt koncentrationsläger.Jag är andragenerationare och har skivit Varför händer det mig?En stulen barndom och på engelska Why me?A stolen childhood. Vi som andragenerationare har fått lida genom fåra föräldrar på DNa-nivå och det var exakt det nazisterna ville.Att förnedringen skulle pågå i generationer. Min mamma kom hit som tonåring totalt utblottad och med sina 24 kilo och två andra systrar var dom övergivna i ett främmande land. De togs emot på båten och fick havregrynsgröt,med honung och grädde.De flesta dog som flugor och begravdes samtidigt när de kom iland.Sedan karantän coh udda kläder transporterades de vidare till läger.Mamma kom till slut till Hälsingland och lärde sig några fraser svenska och lite allmän kunskap.Hon tvingades plocka rovor om dagarna för att få ihop till det allra nödvändigaste. Systrarna hade ingen som ville ta sig and dom så de fick söka fabriksarbete på små orter och konkurrera med arga arbetssökande. För att stanna i Sverige gifte de sig med svenskar och mina mostrar fick var sin son. Mamma fick chansen att rymma med min pappa till Stockholm. Inget stöd från Judiska församlingen här och när hon väntade mig ville kuratorna att mamma och pappa skulle separera. Så mamma visste hur hon skulle ta hand om mig och mina känslor .Jag fick vara henens mamma.Redan som fyra åring berättade hon helvete för mig som hon genomlevt.

Senaste kommentaren

26.06 | 07:19

Om du som pressansvarig, journalist eller bloggare vill beställa ett kostnadsfritt recensionsexemplar, sänd ett e-postmeddelande till press@bod.se och ange följande:
- bokens titel och författarens na

23.06 | 09:53

<a href="https://www.igmguru.com/data-science-bi/power-bi-certification-training/"> power bi certification</a>

23.06 | 09:52

I read your post. It is very informative and helpful to me. I admire the message valuable information you provided in your article.
<a href="https://www.igmguru.com/data-science-bi/power-bi-certificat

Dela den här sidan