16. sep, 2019

Limmud 16-17 nov.Medberoende som andragenerationare till överlevande från förintelsen

 varje problem och känsla..Det skapar medberoende med motsatt deprivation….en känsla av överbeskydd, för mycket av rätten, uppblåst självkänsla. Som ofta går in i narcissm. De förväntar att livet blir enklare än det är och vill att allt ska göras för demoavsett hur de uppför sig. Sedan blir de deprimerade och förvirrade när de inte får det de trodde att de förtjänade , första och andra generationenens medberoende har olika spår generellt och alla nya medberoende har inte blivit bortskämda(curlade)( många är fortfarande förfärligt utsätta för övergrepp), de nya medberoende skiljer sig från de klassiska. Nya medberoende förstår att det är inte okej med vissa beteenden så de gömmer det de gör. Istället lämnar de hemmet med ina smartphonesoch tar beroendet med i dom. Det är lättare att maskera oro, sorg , depression som har att göra med ,medberoende nu, Man kan ta mediciners å är det viktigt att inte ta detta för att förlora känslan med vem man är. Överlevande medberoendes behov har inte ändrats.ideer återkommer var 20e, 30e och 100e år,Unga människor går till olika mötet Al-anon och äldre går till grupper med hälsosamma vårdgivare. Kulturellt så accepterar vi att vi inte är isolerade som fungerar oberoende i välden. Det som påverkar en person påverkar också de närstående, kolleger och vänner.Fjärilseffekten . Det gäller att ta sig ur sorgen av medberoendet.

 Perl Lebovits Jag kommer berätta om Why me? A stolen childhood på svenska Varför händer det mig?Jag berättar om vad jag varit med om med barnperspektiv coh det har sedan lett till medberoende.Är du en people pleaser och sätter dina gränser lågt eller inte alls? Är din mamma viktigare än dig? Hennes känslor framför dina?andras känslor framför dina? Då ligger du där i farozonen?Du måste lära dig sätta gränser.Säga nej och ta hand om dig själv.

Senaste kommentaren

26.06 | 07:19

Om du som pressansvarig, journalist eller bloggare vill beställa ett kostnadsfritt recensionsexemplar, sänd ett e-postmeddelande till press@bod.se och ange följande:
- bokens titel och författarens na

23.06 | 09:53

<a href="https://www.igmguru.com/data-science-bi/power-bi-certification-training/"> power bi certification</a>

23.06 | 09:52

I read your post. It is very informative and helpful to me. I admire the message valuable information you provided in your article.
<a href="https://www.igmguru.com/data-science-bi/power-bi-certificat

Dela den här sidan