13. jan, 2017

Snövit och Askungen samt storytelling.

Lagom till julen 2015 året lanserade Benjamin och jag vår första sagobok. Det var ett sätt att se hur Benjamin getaltade sagor som jag har berättat för honom. Genom att vi skypar så har det vuxit fram olika sätt att kommunicera över bild, ljud och data. Vi prövade med text telefon när han flyttade hemifrån för att kunna behålla en kontakt även när han inte bodde hemma. Genom att kunna se mitt ansikte tryggade det Benjamin. Men logopederna på vuxenhabiliteringen autism kunde inte hjälpa till avsevärt med hur vi skulle ha en levande kommunikation. Han tittade inte på bilder som jag visade på skärm. Svårt med att fästa blicken. Svårt med att lyssna.

Som vanligt fick jag använda min intution och kunskap för att testa fram det som gick att göra. Logopeder fanns med i gymnasiersäskolan för att hälpa till där också men det lyckades inte heller förmedla sin kunskap.De har heller inte påpekat att Benjamin behöver jobba mer med att artikulera för att kunna förstå orden bättre. Det försökte man däremot från boendet att göra med att få in prepositioner och annat i meningar som jag kanske inte tyckte var högprioriterat.

Att få fram ordentligt klingande ord jobbade jag med hela tiden i vår kommunikation. Därför är återberättande viktigt.Jag ville också att Benjamin skulle återberätta mellan olika verksamheter vad han gjort och det var olika populärt beroende på vilken personal som arbetade.

Vi provade med digitalkamera men det var jobbigt att ta bilder tyckte man. Benjamin har flera fotoalbum från mig med händelser där han varit delaktig med mig eller själv som han gärna tittar i och pratar om. Det fick han på sina resor och semestrar som han tittar i.Men det behöver han ha hela tiden.

Nåja för ett år sedan fick han en androidplatta av sin pappa och vi bad personalen ta bilder som de gjorde till en början. Till våren när Benjamin skrevs över till Uppsala fick Benjamin en Ipad med struktur för schema som den dagliga verksamheten hjälpte Benjamin med.

Då öppnades en lucka för Benjamin när han fick bild på det han gör och videos. Han växte.Jag bad personal att fortsätta på boendet och det har man gjort med varierat resultat.

Nu finns ny föreståndare som ska hålla ögat på detta sker.

Men jag tyckte att det fortfarande saknades något. jag mediterade och fick en intuition att pröva en teknik som gör att Benjamins hörsel hjälper honom att höra sin röst bättre.

Vi började med Forbrain som har gjort det möjligt för Benjamin att korrigera sin röst till att höra bättre det han säger. En fantastisk vetenskapligt upptäckt som jag köpte Benjamin till födelsedagspresent. nu kan han t o sjunga bättre när han har den på sig.

Det är anvisingar på hur den ska användas.

Under året har Benjamin och jag gjort sju sagor som Benjamin har berättat på sitt sätt till mig. när det var dödsfall på hans boende kunde han använda sagorna till att bearbeta sina känslor. Nu har jag ytterligare ett koncept att erbjuda kommunikation som storytelling och bearbetning genom de sagor vi gjort och hur man kan använda våra sagor till att kommunicera om sin verklighet.Just nu jobbar vi på en saga om björnar. Bamse finns redan en version på. Det kommer en helt annan björnsaga snart.för mer inforamtion om coachning, webinars om storytelling info@piaalife.se. om du mailar före 16 januari 2017 får du ett smakprov hur det kan se ut. Kurstart 20 januri 2017 och vi startar upp en privat facebookgrupp. Fyra veckor lång kurs om kommunikation via skype, text telefon, bild med autism samt återberättande.10 & rabatt vid anmälan före 16 januari.KontaktModule1,2,3

Senaste kommentaren

26.06 | 07:19

Om du som pressansvarig, journalist eller bloggare vill beställa ett kostnadsfritt recensionsexemplar, sänd ett e-postmeddelande till press@bod.se och ange följande:
- bokens titel och författarens na

23.06 | 09:53

<a href="https://www.igmguru.com/data-science-bi/power-bi-certification-training/"> power bi certification</a>

23.06 | 09:52

I read your post. It is very informative and helpful to me. I admire the message valuable information you provided in your article.
<a href="https://www.igmguru.com/data-science-bi/power-bi-certificat

Dela den här sidan