27. okt, 2016

The latest gnome on the way from Benjamin

Here a big gnom starts to come out. It has to dry before the heat in the owen. Then colours for ceramics and then in the owen again.Social skills is the last step in Module 1,2,3. the first is sensory stimulation and the second movements. Benjamin trained in all my steps to come out as an artist in all kind of media. But it was not coming out right away. Very hard training in all kind of things since he was a small boy. Look also on family camps on Bergbygård we where from the 1990 th.

Här tar en jättetomte form. Först ska den torkas.Sedan skröjbrännas. Färgas med speceill glasyr och brännas igen. Visst är han duktig? Benjamins art Benjamins art Module1,2,3

Men det var inte något som kom av sig självt. Flera års träning av min metod gav till slut ett resultat. Man måste vara ihärdig som förrälder. Skolan kan man inte lita på. De har ju inga resurser eller kunskap i att få fram vad barnen är bra på. Ointresserade lärare som bara vill göra sitt jobb och gå hem därifrån. Jag fick ju ta hem honom när skolan inte klarade av detta. Tjänstledighet utan betalning och stora uppoffringar. Inte gick jag omkring och tänkte bara på mig själv och pratade med mina polare på Iphone. Det fanns inte heller på den tiden och tur är väl det. Keramiken har Benjamin lärt sig grunder i en skola för länge sedan för att sedan ha en keramiklärare som han betalade för som privat elev i flera år. Det fanns inte kunskap att gå vidare i Uppsala som han tvingades flytta till då de fryste ut Benjamin från Stockholm. Jag fick kämpa för att Benjamin skulle få behålla den kunskapen. Jag fick lära mig själv grunderna med keramik för att hjälpa honom gå vidare också. Läs mer i boken Benjamins konst- såhär gick det till att skapa. Fy farao som Pippi sa vad vi har fått kämpa. Och de andra glider på en räkmacka. Tar allt för givet. Jag hade uppskattat om jag hade fått kompensation för den tid jag jobbat och lagt grunder för att andra fått den möjligheten i skola och på arbetsplatser anpassat för personer med autism. Men jag fick bli utbränd istället som tack för hjälpen med bästa Jante som omslagspapper

©.All rights reserved. all arts. pics,Benjamin Lebsund and Pia Lebsund

 

Senaste kommentaren

26.06 | 07:19

Om du som pressansvarig, journalist eller bloggare vill beställa ett kostnadsfritt recensionsexemplar, sänd ett e-postmeddelande till press@bod.se och ange följande:
- bokens titel och författarens na

23.06 | 09:53

<a href="https://www.igmguru.com/data-science-bi/power-bi-certification-training/"> power bi certification</a>

23.06 | 09:52

I read your post. It is very informative and helpful to me. I admire the message valuable information you provided in your article.
<a href="https://www.igmguru.com/data-science-bi/power-bi-certificat

Dela den här sidan