5. jun, 2016

Pojken är kissnödig en version för personer med autism

Snart kommer jag att erbjuda Pojken är kiss nödig- en version för personer med autism, en sekvens från mitt ursprungliga dataprogram Vardag med "Benji och polarna" varumärket, som tog fem år att gör under 1990-talet. Jag lär mig Indesign nu och har lagt upp det som I-pad format och ska fixa till det. Jag forskade individuellt på Lärarhögskolans specialpedagogiska institution med bl.a. detta program som jag gjorde själv. Jag har gjort allt från design, specialpedagogik, datadesign, systemering, programmering, ersättning för avancerad programmering och animering till programmerare samt test av reaktion hos vanliga förskolebarn och barn med autism. Då tekniken blivit gammal och jag inte fick möjlighet att få ekonomisk ersättning för alla mina insatser och det blev inget hjälpmedel eller läromedel så det blev istället varumärket "Benji och polarna". Jag har använt mig av gamla bilder och försökt fräscha upp detta i en ny form av e-bok. Jag har behövt lägga många år till att pedagogiskt stötta min son på alla de skolor, korttids, lss-insatser han har så min hälsa har hindrat mig från att fortsätta under långa perioder. Min son blev utfryst från Stockholm och i över tolv år har jag försökt få honom att trivas i en annan stad och byggt upp verksamheter inom kommunen som även andra tagit del av. Detta har jag gjort utan ersättning. Tänk om jag hade fått betalt då skulle jag kunna välja var jag bor och slippa bli evakuerad och riskera återflytt till ett ofullbordat stambyte. Skulle du vilja ha det så? 

Jag har bara börjat med en sekvens inom badrummet som jag kallar för Pojken är kissnödig. Jag är intresserad av att få recensioner och veta vad ni tycker idag och mejlar det till utbildningsansvariga om ni skriver under ett bindande avtal, om hur ni använder materialet och talar om att det är jag som gjort detta. Ni får inte kopiera materialet idé, bild eller på annat sätt då det är upphovsrättskyddat material enligt upphovsrättslagen. Jag har lagt ned fem års arbete utan någon finansiering och har inte fått ersättning under många år av det arbete som jag lagt ned till att ta upp valda delar av autism som specialpedagogiskt kunskapsbank. Mejla info@piaalife.se. Ni kan se att professor Mikael Heimann lämnat rekommendationer på programmet redan under 90-talet under referenser på min hemsida www.piaalife.se. Först nu får Benjamin möjlighet att kommunicera med att återberätta via I-pad med hjälp av bilder, videosnuttar om det han gör på sin dagliga verksamhet och boende. Han har bott där i över tretton år. Jag har hållit ritandet vid liv som kommunikationsform då man inte förstått värdet av det. Inte heller habiliteringen i Stockholm kunde hjälpa honom med detta. Nu när allt kommer på plats och personal också lärt sig att återberätta med att rita kan Benjamin äntligen göra sig förstådd. Jag har i åratal bett att ett tydliggörande ska göras vad han har ont någon stans. Det ska man testa också. Enligt språktestet han gjorde 2004 skulle han inte ha någon glädje av detta som han faktiskt har, bara han fick chansen. Så vi fortsätter och gör våra sagor med illustration, text och Benjamins berättelser. De som har barn i skolan idag får oftast I-pad som hjälpmedel utan tjafs. Vi som har vuxna barn har inte samma möjligheter. Vad skulle ha hänt om jag inte var så ivrig att låta Benjamin berätta med sina bilder, former och färger? Skulle samhället ha låtit honom stagnera eller retardera? Varför får jag ingen ersättning för den insats jag gjort under alla år?

 

Senaste kommentaren

26.06 | 07:19

Om du som pressansvarig, journalist eller bloggare vill beställa ett kostnadsfritt recensionsexemplar, sänd ett e-postmeddelande till press@bod.se och ange följande:
- bokens titel och författarens na

23.06 | 09:53

<a href="https://www.igmguru.com/data-science-bi/power-bi-certification-training/"> power bi certification</a>

23.06 | 09:52

I read your post. It is very informative and helpful to me. I admire the message valuable information you provided in your article.
<a href="https://www.igmguru.com/data-science-bi/power-bi-certificat

Dela den här sidan